Sluiten
preloader
laden, even geduldannuleren

DINER

Vanaf 17.00 uur serveren wij het diner. Stadscafé Blij werkt uitsluitend met verse ingrediënten.

 

De Blij Proeverij 32.5

Vanaf 2 personen, prijs per persoon.

Ouderwets lekker tafelen. Een lekker vorkje prikken van de borden die voor u staan.

Wij verrassen u met verschillende gerechten die per gang worden geserveerd.

• 4 soorten voorgerechten.

• 3 soorten hoofdgerechten.

• Dessert: keuze uit een verrassing van de chef of een likeurproeverij.

 

WIJNARRANGEMENT

Bijpassend bij uw gerechten. Prijs is per persoon.

Drie glazen 14

Vier glazen 18

Vijf glazen 22

Onbeperkt 35

 

VOORGERECHTEN

Uut de Streek 11

Carpaccio van Vechtdalrund met krullen Parmezaanse kaas, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten en truffelmayonaise.

 

Van de Hengel 9.5

Gerookte zalm gevuld met roomkaas, aangemaakte mesclun sla, mini-augurkjes, rode ui, zongedroogde tomaat en mosterdmayonaise.

 

Croquet Trio 8

Huisgemaakte croquetjes in 3 smaken op aangemaakte mesclun salade.

 

Gelukkig Gepeld 9.5

6 Gamba's, heerlijk in knoflookolie gebakken, met een Brander knoflookmayonaise. Geserveerd met brood.

 

Duck 10

Gemarineerde eend in teriyaki met sesam, limoen en knoflook, op een bedje van jonge veldsla met een wakame mayonaise.

 

Salade Goat 8.5

Geitenkaascrème met gebrande walnoten, een stroop van aceto balsamico, gepofte cherrytomaatjes en aangemaakte rucola. Geserveerd met brood.

 

Mosterd 6

Huisgemaakte Zwolse mosterdsoep met gebrande pijnboompitten, katenspek en bieslook. Geserveerd met brood.

 

Tomaat 6.5

Huisgemaakte gebonden tomatensoep met pijnboompitten en groene kruidenolie. Geserveerd met brood.

 

HOOFDGERECHTEN

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een aardappelgarnituur en salade.

 

Mega Blije Steak 59

Voor de hele grote eter of voor 2 personen
Tomahawk steak van 1000 gram van Black Angus rund, geserveerd met warme groenten, huisgemaakte knoflooksaus, pepersaus en whiskysaus.

 

Boterzacht 19

Gebakken Noorse zalm met een korst van panko en sesam, geserveerd met warme groenten.

 

Italiaans Tintje 23

Gebakken biefstuk geserveerd met een truffelsaus, krullen Parmezaanse kaas en warme groenten.

 

Lekker Kluiven Hele kip 23.5 • Halve kip 17.5

Hollandse Kip uit de oven volgens Blij-receptuur. Geserveerd met crisper friet, mayonaise en appelmoes.

 

Vers Gevangen 19.5

Dagverse vis. Vraag onze medewerker naar het actuele aanbod.

 

Olderwets 18.5

Gebakken varkenshaasje, geserveerd met een champignonroomsaus en warme groenten.

 

Valt van ‘t Bot 20

Spareribs volgens Blij-receptuur. Geserveerd met crisper friet en huisgemaakte whiskysaus of Brander knoflookmayonaise.

 

Blij Speciaaltje 21

Saté van gemarineerde ossenhaaspuntjes met huisgemaakte satésaus, kroepoek, crisper friet en mayonaise.

 

Tok Tok 18

Saté van gemarineerde kippendijen met huisgemaakte satésaus, kroepoek, gebakken uitjes, crisper friet en mayonaise.

 

Nog Gelukkiger 20

15 gamba's, heerlijk in knoflookolie gebakken. Met aangemaakte mesclun salade; gepofte cherrytomaatjes en Brander knoflookmayonaise. Geserveerd met brood.

 

De Texasburger 17.5

Black Angus hamburger afgetopt met cheddar, gerookte paprikasaus, augurk, rode ui en tomaat op een brioche bol, geserveerd met crisper friet en mayonaise.

 

De Blije Weedburger 18.5

Een burger van zeewier uit de Oosterschelde, afgetopt met sla, augurk, rode ui, tomaat en Dutch Weed Sauce op een bijpassend broodje, geserveerd met crisper friet en mayonaise. Vegetarisch, kosher, veganistisch en halal.

 

Dippen Maar 24

Tongstrelende kaasfondue, geserveerd met gegrilde groenten en brood.

 

Extra friet met mayonaise 4

Extra saus 1

 

MAALTIJDSALADES

Vis 16.5

Gerookte Noorse zalm met augurk, rode uienringen en Zwolse mosterdmayonaise. Geserveerd met brood.

 

Geit 15.5

Geitenkaascrème met geroosterde walnoten, een stroop van aceto balsamico, gepofte cherrytomaatjes, rode uienringen en aangemaakte rucola. Geserveerd met brood.

 

Os 17.5

Gebakken ossenhaaspuntjes met Parmezaanse kaas, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten en truffelmayonaise. Geserveerd met brood.

 

PASTA

Os 18

Tagliatelle met ossenhaaspuntjes, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten, truffelsaus en Parmezaanse kaas. Geserveerd met brood.

 

Vega 17.5

Vegetarische pastasalade met groenten uit het seizoen, tomatensaus en Parmezaanse kaas. Geserveerd met brood.


DESSERTS

Gewoon Sorbet 8.5

3 Smaken ambachtelijk bereid sorbetijs van de ijsboerderij, met vers fruit en slagroom.

 

Buitengewoon Blij IJs 8

3 Smaken ambachtelijk bereid ijs van de ijsboerderij, met slagroom.

 

Dame Blanche 8

Vanille roomijs van de ijsboerderij, met warme chocoladesaus en slagroom.

 

Smullen met z’n Twee 11.5 p.p.

Prijs is per persoon. Verkrijgbaar vanaf 2 personen.

Chocoladefondue met allerlei lekkers om mee te dippen.

• Diverse soorten fruit

• Plakken Cake en Wafels

• Diverse soorten koek, zoals Lange Vingers, Cantuccini, Kletskoppen en Bastognekoeken

 

Eens Iets Anders 8

Geen zin in een dessert? Neem een heerlijke likeurproeverij.

 

Weg Glazuur 8

Plateau met 5 handgemaakte truffels van Bonbonnerie Borrel.

 

Chefs Verrassing 9

Een dessert samengesteld door de chef.

 

 

ALLERGENEN

Heeft u een allergie? Meld het ons! Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel.

 

Lees hier meer over ons restaurant in Zwolle.