DINER
Vanaf 17.00 uur serveren wij het diner. Stadscafé Blij werkt uitsluitend met verse ingrediënten.
De Blij Proeverij 34.5
Vanaf 2 personen, prijs per persoon.
Ouderwets lekker tafelen. Een lekker vorkje prikken van de borden die voor u staan.
Wij verrassen u met verschillende gerechten die per gang worden geserveerd.
• 4 soorten voorgerechten.
• 2 soorten hoofdgerechten.
• Dessert: keuze uit een verrassing van de chef of een likeurproeverij.
VOORGERECHTEN
Uut de Streek 12.5
Carpaccio van Vechtdalrund met krullen Parmezaanse kaas, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten en truffelmayonaise.
Van de Hengel 12.5
Gerookte zalm gevuld met roomkaas, aangemaakte mesclun sla, mini-augurkjes, rode ui, zongedroogde tomaat en mosterdmayonaise.
Croquet Trio 8.5
Huisgemaakte croquetjes in 3 smaken op aangemaakte mesclun salade.
Gelukkig Gepeld 10
6 Gamba's, heerlijk in knoflookolie gebakken, met een Brander knoflookmayonaise. Geserveerd met brood.
Duck 10
Gemarineerde eend in teriyaki met sesam, limoen en knoflook, op een bedje van jonge veldsla met een wakame mayonaise.
Salade Goat 9.5
Geitenkaascrème met gebrande walnoten, een stroop van aceto balsamico, gepofte cherrytomaatjes en aangemaakte rucola. Geserveerd met brood.
Mosterd 7
Huisgemaakte Zwolse mosterdsoep met gebrande pijnboompitten, katenspek en bieslook. Geserveerd met brood.
Tomaat 7
Huisgemaakte gebonden tomatensoep met pijnboompitten en groene kruidenolie. Geserveerd met brood.
HOOFDGERECHTEN
Onze hoofdgerechten worden geserveerd met een aardappelgarnituur en salade.
Mega Blije Steak 69
Voor de hele grote eter of voor 2 personen
Tomahawk steak van 1000 gram van Black Angus rund, geserveerd met warme groenten, huisgemaakte knoflooksaus, pepersaus en whiskysaus.
Boterzacht 21.5
Gebakken Noorse zalm met een korst van panko en sesam, geserveerd met warme groenten.
Italiaans Tintje 24.5
Gebakken biefstuk geserveerd met een truffelsaus, krullen Parmezaanse kaas en warme groenten.
Vers Gevangen 21.5
Dagverse vis. Vraag onze medewerker naar het actuele aanbod.
Olderwets 19.5
Gebakken varkenshaasje, geserveerd met een champignonroomsaus en warme groenten.
Valt van ‘t Bot 23
Spareribs volgens Blij-receptuur. Geserveerd met crisper friet en huisgemaakte whiskysaus of Brander knoflookmayonaise.
Blij Speciaaltje 21
Saté van gemarineerde runderpuntjes met huisgemaakte satésaus, kroepoek, crisper friet en mayonaise.
Tok Tok 18.5
Saté van gemarineerde kippendijen met huisgemaakte satésaus, kroepoek, gebakken uitjes, crisper friet en mayonaise.
Blije Boeren Schnitzel 19.5
Gebakken schnitzel, geserveerd met een champignonroomsaus of pepersaus, crisper friet en mayonaise.
Nog Gelukkiger 22
15 gamba's, heerlijk in knoflookolie gebakken. Met aangemaakte mesclun salade; gepofte cherrytomaatjes en Brander knoflookmayonaise. Geserveerd met brood.
De Blije Texasburger 16
Black Angus hamburger afgetopt met cheddar, gerookte paprikasaus, augurk, rode ui en tomaat op een brioche bol. (Friet extra erbij + 3.5)
De Blije Weedburger 16
Een burger van zeewier uit de Oosterschelde, afgetopt met sla, augurk, rode ui, tomaat en Dutch Weed Sauce op een bijpassend broodje. Vegetarisch, kosher, veganistisch en halal. (Friet extra erbij + 3.5)
De Blije Veganburger 16
Vegan burger afgetopt met vegan cheddar, sla, augurk, rode ui, tomaat en huisgemaakte saus op een bijpassend sesambroodje. Vegetarisch, kosher, veganistisch en halal. (Friet extra erbij + 3.5)
Dippen Maar 25
Tongstrelende kaasfondue, geserveerd met gegrilde groenten en brood.
Extra friet met mayonaise 4.5
Extra saus 1
MAALTIJDSALADES
Vis 17.5
Gerookte Noorse zalm met augurk, rode uienringen en Zwolse mosterdmayonaise. Geserveerd met brood.
Geit 16
Geitenkaascrème met geroosterde walnoten, een stroop van aceto balsamico, gepofte cherrytomaatjes, rode uienringen en aangemaakte rucola. Geserveerd met brood.
Os 20.5
Gebakken runderpuntjes met Parmezaanse kaas, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten en truffelmayonaise. Geserveerd met brood.
PASTA
Os 23
Tagliatelle met runderpuntjes, aangemaakte rucola, gebrande pijnboompitten, truffelsaus en Parmezaanse kaas. Geserveerd met brood.
Vega 18
Vegetarische pastasalade met groenten uit het seizoen, tomatensaus en Parmezaanse kaas. Geserveerd met brood.
DESSERTS
Gewoon Sorbet 9
3 Smaken ambachtelijk bereid sorbetijs van de ijsboerderij, met vers fruit en slagroom.
Buitengewoon Blij IJs 9
3 Smaken ambachtelijk bereid ijs van de ijsboerderij, met slagroom.
Dame Blanche 9
Vanille roomijs van de ijsboerderij, met warme chocoladesaus en slagroom.
Smullen met z’n Twee 12.5 p.p.
Prijs is per persoon. Verkrijgbaar vanaf 2 personen.
Chocoladefondue met allerlei lekkers om mee te dippen.
• Diverse soorten fruit
• Plakken Cake en Wafels
• Diverse soorten koek, zoals Lange Vingers, Kletskoppen en Bastognekoeken
Eens Iets Anders 8.5
Geen zin in een dessert? Neem een heerlijke likeurproeverij.
Weg Glazuur 8.5
Plateau met 5 handgemaakte truffels van Bonbonnerie Borrel.
Chefs Verrassing 9.5
Een dessert samengesteld door de chef.
ALLERGENEN
Heeft u een allergie? Meld het ons! Voor allergeneninformatie kunt u zich wenden tot het personeel.
Lees hier meer over ons restaurant in Zwolle.