Sluiten
preloader
laden, even geduldannuleren

DINER

VANAF 17.00 UUR SERVEREN WIJ HET DINER. STADSCAFÉ BLIJ WERKT UITSLUITEND MET VERSE INGREDIËNTEN.

 

DE BLIJ PROEVERIJ 29,50
VANAF 2 PERSONEN, PRIJS PER PERSOON.

OUDERWETS LEKKER TAFELEN. EEN LEKKER VORKJE PRIKKEN VAN DE SCHALEN DIE VOOR U STAAN. 

 

WIJ VERRASSEN U MET VERSCHILLENDE GERECHTEN DIE PER GANG IN EEN KEER WORDEN GESERVEERD OP PLATEAUS.

 

WIJNARRANGEMENT

BIJPASSEND BIJ UW GERECHTEN

DRIE GLAZEN 14,00

VIER GLAZEN 18,00

VIJF GLAZEN 22,00

ONBEPERKT 35,00

 

VOORGERECHTEN

MOSTERD 6,00

ZWOLSE MOSTERDSOEP MET GEBRANDE PIJNBOOMPITTEN EN BIESLOOK.

 

TOMAAT 6,00

GEBONDEN TOMATENSOEP MET PIJNBOOMPITTEN EN GROENE KRUIDENOLIE.

 

UUT DE STREEK 11,00

CARPACCIO VAN VECHTDALRUND MET KRULLEN PARMEZAAN, AANGEMAAKTE RUCOLA, GEBRANDE PIJNBOOMPITTEN EN TRUFFELMAYONAISE.

 

VAN DE HENGEL 8,75

GEROOKTE ZALMCARPACCIO MET AANGEMAAKTE RUCOLA, MINI-AUGURKJES EN HONING-MOSTERDMAYONAISE.

 

CROQUET TRIO 7,75

HUISGEMAAKTE CROQUETJES IN 3 SMAKEN OP AANGEMAAKTE MESCLUNSALADE.

 

GELUKKIG GEPELD 9,25

6 GAMBA'S, HEERLIJK IN KNOFLOOKOLIE GEBAKKEN MET EEN BRANDER KNOFLOOKSAUS.

 

DUCK 9,95

GEMARINEERDE EEND IN TERIYAKI MET SESAM, LIMOEN EN KNOFLOOK, OP EEN BEDJE VAN JONGE VELDSLA MET EEN WAKAME MAYONAISE.

 

SALADE GOAT 9,95

GEITENKAASCRÈME MET GEBRANDE WALNOTEN, EEN STROOP VAN ACETO BALSAMICO, GEPOFTE CHERRYTOMAATJES EN AANGEMAAKTE RUCOLA.

 

HOOFDGERECHTEN

ONZE HOOFDGERECHTEN WORDEN GESERVEERD MET AARDAPPELGRATIN EN SALADE.

 

BOTERZACHT 18,50

GEBAKKEN NOORSE ZALM MET EEN KORST VAN PANKO EN SESAM.

 

ITALIAANS TINTJE 20,90

GEBAKKEN BIEFSTUK GESERVEERD MET EEN TRUFFELSAUS EN PARMEZAANKRULLEN.

 

RACKS 19,50
MALSE SARATOGA LAMSRACKS UIT NIEUWZEELAND GESERVEERD MET EEN SAUS VAN PEDRO XIMÉNEZ.

 

DIE VAN MOEDERS 18,90

ZACHT GEGAARDE KALFSSUKADE UIT DE OVEN, GESERVEERD MET EIGEN JUS.

 

OLDERWETS 18,25

GEBAKKEN VARKENSHAASJE, GESERVEERD MET EEN CHAMPIGNONROOMSAUS.

 

VALT VAN ‘T BOT 19,95

SPARERIBS VOLGENS BLIJ-RECEPTUUR, GESERVEERD MET HUISGEMAAKTE WHISKY- OF BRANDER KNOFLOOKSAUS.

 

BLIJ SPECIAALTJE 20,90

SATÉ VAN GEMARINEERDE OSSENHAASPUNTJES MET SATÉSAUS, KROEPOEK EN CRISPER FRIET.

 

TOK TOK 17,50

SATÉ VAN GEMARINEERDE KIPPENDIJEN MET SATÉSAUS, KROEPOEK EN CRISPER FRIET.

 

MEGA BLIJE STEAK 49,50

VOOR 2 PERSONEN

TOMAHAWK STEAK VAN 800 GRAM VAN DRENTS WEIDERUND, GESERVEERD MET HUISGEMAAKTE KNOFLOOKSAUS, PEPERSAUS EN WHISKYSAUS.

 

NOG GELUKKIGER 19,90

15 GAMBA'S, HEERLIJK IN KNOFLOOKOLIE GEBAKKEN, MET EEN BRANDER KNOFLOOKSAUS.

 

DE TEXASBURGER 16,50

BLACK ANGUSHAMBURGER AFGETOPT MET CHEDDAR, AUGURK, RODE UI EN TOMAAT, OP EEN BROODJE VAN DE STADSBAKKER, GESERVEERD MET CRISPER FRIET.

 

DE BLIJE WEEDBURGER 17,50

EEN BURGER VAN ZEEWIER UIT DE OOSTERSCHELDE, OP EEN BIJPASSEND BROODJE, GESERVEERD MET CRISPER FRIET. VEGETARISCH, KOSHER, VEGANISTISCH EN HALAL.

 

DIPPEN MAAR 21,00

TONGSTRELENDE KAASFONDUE GESERVEERD MET GEGRILDE GROENTEN EN BROOD VAN DE STADSBAKKER.

 

EXTRA FRIET MET MAYONAISE 3,75

EXTRA SAUS 1,00 

 

MAALTIJDSALADES

VIS 15,50

GEROOKTE NOORSE ZALM MET AUGURK, RODE UIENRINGEN EN ZWOLSE MOSTERDMAYONAISE.

 

GEIT 15,50

GEITENKAASCRÈME MET GEBRANDE WALNOTEN, EEN STROOP VAN ACETO BALSAMICO, GEPOFTE CHERRYTOMAATJES EN AANGEMAAKTE RUCOLA.

 

OS 16,95

GEBAKKEN OSSENHAASPUNTJES MET PARMEZAAN, AANGEMAAKTE RUCOLA, GEBRANDE PIJNBOOMPITTEN EN TRUFFELMAYONAISE.

 

PASTA

OS 16,90

TAGLIATELLE MET OSSENHAASPUNTJES, AANGEMAAKTE RUCOLA, GEBRANDE PIJNBOOMPITTEN, TRUFFELSAUS EN PARMEZAAN.

 

VEGA 16,00

VEGETARISCHE PASTASALADE MET GROENTEN UIT HET SEIZOEN EN PARMEZAAN.


DESSERTS

GEWOON SORBET 8,25

3 BOLLEN AMBACHTELIJK BEREID SORBETIJS VAN DE IJSBOERDERIJ, MET VERS FRUIT EN SLAGROOM.

 

BUITENGEWOON BLIJ IJS 7,50

3 SMAKEN AMBACHTELIJK BEREID IJS VAN DE IJSBOERDERIJ, MET SLAGROOM.

 

DAME BLANCHE 7,75

VANILLE ROOMIJS VAN DE IJSBOEDERIJ, MET WARME CHOCOLADESAUS EN SLAGROOM.

 

SMULLEN MET Z’N TWEE 11,25 P.P.

PRIJS PER PERSOON
CHOCOLADEFONDUE MET ALLERLEI LEKKERS OM MEE TE DIPPEN (VANAF 2 PERSONEN).

 

EENS IETS ANDERS 7,50

GEEN ZIN IN EEN DESSERT? NEEM EEN HEERLIJKE LIKEURPROEVERIJ.

 

WEG GLAZUUR 8,00

PLATEAU MET 5 HANDGEMAAKTE TRUFFELS VAN BONBONNERIE BORREL.

 

CHEFS VERRASSING 8,25

EEN DESSERT SAMENGESTELD DOOR DE CHEF.

 

DESSERTWIJN

PEDRO XIMÉNEZ DE COSECHA 5,80

TORRES FLORALIS 5,80

 

 

ALLERGENEN

HEEFT U EEN ALLERGIE? MELD HET ONS! VOOR ALLERGENENINFORMATIE KUNT U ZICH WENDEN TOT HET PERSONEEL.

 

Lees hier meer over ons restaurant in Zwolle.